banner

(Lithium metal anode) Fase antarmuka saka elektrolit padat asale anion anyar

Solid Electrolyte Interphase (SEI) akeh digunakake kanggo njlèntrèhaké phase anyar kawangun antarane anode lan elektrolit ing baterei digunakake.Baterei logam litium (Li) Kapadhetan energi dhuwur banget diganggu dening deposisi litium dendritik sing dipandu dening SEI sing ora seragam.Sanajan nduweni kaluwihan unik kanggo ningkatake keseragaman deposisi lithium, ing aplikasi praktis, efek SEI sing diturunake anion ora becik.Bubar, klompok riset Zhang Qiang saka Universitas Tsinghua ngusulake nggunakake reseptor anion kanggo nyetel struktur elektrolit kanggo mbangun SEI sing asale saka anion sing stabil.Reseptor anion tris(pentafluorophenyl)borane (TPFPB) karo atom boron kekurangan elektron berinteraksi karo anion bis(fluorosulfonimide) (FSI-) kanggo nyuda stabilitas reduksi FSI-.Kajaba iku, ing ngarsane TFPPB, jinis klompok ion (AGG) saka FSI- ing elektrolit wis diganti, lan FSI- sesambungan karo liyane Li +.Mulane, dekomposisi FSI- dipromosekake kanggo ngasilake Li2S, lan stabilitas SEI sing diturunake anion luwih apik.

SEI kasusun saka produk dekomposisi reduktif saka elektrolit.Komposisi lan struktur SEI utamane dikontrol dening struktur elektrolit, yaiku interaksi mikroskopis antarane pelarut, anion, lan Li+.Struktur elektrolit diganti ora mung karo jinis pelarut lan uyah lithium, nanging uga karo konsentrasi uyah.Ing taun-taun pungkasan, elektrolit konsentrasi dhuwur (HCE) lan elektrolit konsentrasi tinggi lokal (LHCE) wis nuduhake kaluwihan unik kanggo nyetabilake anoda logam lithium kanthi mbentuk SEI sing stabil.Rasio molar saka solvent kanggo uyah lithium kurang (kurang saka 2) lan anion sing ngenalaken menyang sarung solvation pisanan saka Li +, mbentuk pasangan ion kontak (CIP) lan agregasi (AGG) ing HCE utawa LHCE.Komposisi SEI sabanjure diatur dening anion ing HCE lan LHCE, sing diarani SEI sing asale saka anion.Senadyan kinerja atraktif ing stabil anode logam lithium, SEIs saiki anion-asalé ora cukup kanggo ketemu tantangan kahanan praktis.Mulane, perlu luwih ningkatake stabilitas lan keseragaman SEI sing diturunake anion kanggo ngatasi tantangan ing kahanan sing nyata.

Anion ing wangun CIP lan AGG minangka prekursor utama kanggo SEI turunan anion.Umumé, struktur elektrolit anion sacara ora langsung diatur dening Li +, amarga muatan positif saka molekul pelarut lan pengencer kurang dilokalisasi lan ora bisa langsung berinteraksi karo anion.Mulane, strategi anyar kanggo ngatur struktur elektrolit anionik kanthi langsung sesambungan karo anion diantisipasi banget.


Wektu kirim: Nov-22-2021